Villowa spiżarnia to nasz sposób na dzielenie się miłością do smacznego i dobrego jakościowo jedzenia. Nasi kucharze bazują wyłącznie na lokalnych i sprawdzonych produktach, aby wydobyć z nich to, co najlepsze.
Prowadząc Villę Hoff w Trzęsaczu, skupiamy się przede wszystkim na tym, aby zagwarantować gościom wyjątkowe przeżycia i odczucie luksusu na każdym kroku. Z tego względu nasza Villowa spiżarnia składa się głównie z produktów pozyskiwanych od lokalnych przedsiębiorców, aby zachować ich maksymalną świeżość i naturalny smak. Największe zainteresowanie wśród wielu smakoszy budzą nasze potrawy przygotowane z wykorzystaniem łososia jurajskiego — pochodzącego z pobliskiej ekologicznej hodowli Jurassic Salmon.
Nie od dziś wiadomo, że ryby to produkty oferujące wiele korzyści zdrowotnych dla organizmu człowieka. Przede wszystkim dostarczają zdrowych tłuszczów, czyli nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), które są niezbędne w diecie każdego człowieka. Ponadto drogocenne składniki odżywcze pozyskiwane z ryb wspierają układ odpornościowy i wzmacniają serce, pozwalając zachować dobrą kondycję organizmu. Według wielu badań wystarczy porcja łososia o wadze około 80 g, aby pokryć dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega 3. Dodatkowo w rybach z hodowli ekologicznej znajdują się podstawowe pierwiastki, takie jak jod, fosfor, potas, magnez — a także witaminy z grupy B niezbędne do prawidłowego działania układu krwionośnego i nerwowego.
Komponując nasze posiłki, mamy pewność, że ryby z hodowli Jurassic Salmon zapewniają naszej kuchni niepowtarzalny smak i jakość. To właśnie tam wykorzystuje się krystalicznie czystą wodę geotermalną z epoki Jury, która wydobywana jest z głębokości 1225 m p.p.m. Hodowla w tak czystej wodzie sprawia, że mięso pozyskiwane z ryb charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem i bardzo dobrym nasyceniem właściwościami odżywczymi. Jednocześnie bliska lokalizacja Jurassic Salmon zapewnia nam stały dostęp do świeżych produktów — co z pewnością doceniają nasi goście. Szczególną uwagę zwracamy na dania bazujące na nieprzetworzonym termicznie mięsie, do których zalicza się przede wszystkim tatar, łosoś po rybacku, czy też łosoś gravlax.
Przetwory pochodzące z naszej spiżarni udostępniamy przede wszystkim podczas śniadań w restauracji, obiadokolacji, a także jako element menu degustacyjnego. Z racji dużego zainteresowania naszymi wyrobami przygotowaliśmy ofertę zakupu na wynos. Dzięki temu nasi goście mogą podarować swoim bliskim domowe konfitury w różnych smakach, zabrać je ze sobą do domu lub stworzyć z nich oryginalny prezent! Umieszczone w bezpiecznych opakowaniach przetwory spiżarni idealnie nadają się dla smakoszy, poszukiwaczy nowych smaków, czy także osób dbających o swoje zdrowie.