Villa Hoff Wellness & SPA, Trzęsacz

Kulisy hotelowej restauracji – jak opracować przepis na sukces? zurück zur Liste

Kulisy hotelowej restauracji – jak opracować przepis na sukces?
14 April 2021

Żyjemy w czasach, w których nie ma już miejsca na bylejakość. Jeśli ktoś nie przykłada należytej wagi do zapewniania klientom możliwie najwyższego standardu, niemal natychmiast zostaje wyprzedzony przez konkurencję, a jego pozycja na rynku błyskawicznie traci na wartości. Jak zatem wyróżnić się na tle innych i zainteresować odbiorców swoimi usługami? Dziś omówimy ten temat na przykładzie restauracji hotelowych. 

Restauracja wizytówką obiektu

Jeszcze jakiś czas temu znaczenie restauracji hotelowych nie miało tak dużej wartości, a one same często kojarzyły nam się jedynie z pewnego rodzaju dodatkiem. Goście mieli możliwość zjedzenia pożywnego śniadania czy wypicia wieczornego drinka, ale menu nie było przesadnie rozbudowane i skłaniało się raczej ku minimalizmowi. Wraz z biegiem lat, sytuacja ta uległa jednak diametralnej zmianie. Właściciele zdali sobie sprawę, że restauracja hotelowa może być nie tylko dodatkiem, ale wręcz stanowić wizytówkę danego obiektu i przyciągać w swoje progi także gości z zewnątrz. Od tamtego czasu rozpoczął się pewnego rodzaju wyścig. Wyścig jakości.

Dbałość o efektowny i niebanalny wystrój, coraz bardziej rozbudowane menu, znakomita obsługa kelnerska czy zatrudnianie wysokiej klasy szefów kuchni – to tyle niektóre elementy, z jakich zaczęto korzystać, aby wyróżnić się na tle konkurencji. I tak to powinno wyglądać, ponieważ zainteresowanie klientów należy zdobywać właśnie poprzez oferowanie jak najwyższej jakości. Takie zasady przyświecają nam w Villa Hoff w Trzęsaczu, w ten sposób chcemy codziennie dbać o komfort i zadowolenie naszych gości.

Sekrety szefa kuchni

Tworząc restaurację, przyświecała nam jedna myśl: sprawienie, aby była ona wyjątkowa. To właśnie dlatego skompletowaliśmy zgraną i kompetentną załogę, której ze spokojem możemy powierzyć tę sferę naszej działalności. Sympatyczni, uśmiechnięci i profesjonalni kelnerzy dbają o należyty poziom obsługi, za doznania kulinarne odpowiada natomiast nasz szef kuchni, czyli główna postać restauracji.

Tę zaszczytną i odpowiedzialną funkcję w Villa Hoff w Trzęsaczu pełni Jacek Sawinda, wysokiej klasy specjalista, absolwent szkół kierunkowych, uczestnik wielu prestiżowych kursów i warsztatów kulinarnych. To właśnie on stworzył własne menu a’la carteoraz wprowadził do naszej oferty dania typowo Wellness, aby dopasować je do charakteru obiektu.

Villa Hoff –  otwórz się na nowe smaki

Z wielką przyjemnością zapraszamy zatem Państwa w nasze gościnne progi, abyście samodzielnie mogli przekonać się o tym, ile satysfakcji może przynieść wizyta w wartościowej restauracji hotelowej. Przyjemny wystrój, profesjonalna obsługa oraz przede wszystkim walory kulinarne, które zapewniamy poprzez używanie świeżych, jakościowych produktów i pomysłowość naszego znakomitego szefa kuchni. To właśnie między innymi te czynniki powinny sprawić, że spędzenie tego czasu w naszym obiekcie okaże się prawdziwą przyjemnością

Zapraszamy zatem serdecznie do skorzystania z propozycji i do zobaczenia w Trzęsaczu!  

Newsletter Newsletter abonnieren

Mit unseren Newslettern erhalten Sie genau die News und die neuesten Angebote unseres Hotels. 

Abonnieren Sie den Newsletter schon jetzt und freuen Sie sich auf den Rabatt in Höhe von 5 % auf Ihren ersten Aufenthalt!

Instagram @villahoff
Diese Website verwendet Cookies.

Durch den Besuch akzeptieren Sie unsere Cookie-Politik, nach Ihren Browser-Einstellungen. Mehr in der Datenschutzerklärung.

OK, schließen